Allmänt

För att handla hos oss måste du vara myndig. Vi förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering samt reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen. Om du genomför en beställning hos oss medför detta att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer alternativt organisationsnummer registreras i vårt kundregister.

 

Beställning

Böcker och andra produkter beställer du via internet på Kymmendö Boks hemsida. Beställningen är genomförd när du fått en orderbekräftelse från oss. Vi kan dock inte garantera att alla titlar eller produkter du beställt kan levereras. Om du har frågor eller får problem med din beställning är du välkommen att skicka e-post till oss.

 

Priser

Alla priser på våra varor i boklistan/produktlistan är i svenska kronor och inkluderar moms och emballage men ej fraktkostnader. Momsen är 6% för böcker, för antikvariatsböcker utgår ingen moms eftersom dessa är vinstmarginalbeskattade, övriga varor har 25% moms.

 

Frakt

Vi tillämpar postens taxor för paket, brev och postförskottsavgifter. Vi tar inte ut några fakturerings- eller serviceavgifter.

 

Leverans

Din beställning levereras som A-post om den väger under 2000g. Väger den över 2000g levereras den som postpaket som levereras till Postens närmaste serviceställe

 

Leveranstid

De leveranstider som är angivna på hemsidan är förväntade leveranstider som vi inte kan garantera eftersom oförutsedda förseningar bl.a. kan uppstå hos de leverantörer som lagerför böcker och andra produkter. Normalt sker leverans 1 gång per vecka.

 

Betalning

Privatperson

Beställning från privatperson av ett värde som understiger 500 kr skickas mot faktura som förfaller till betalning efter 15 dagar. Beställning från privatperson som överstiger 500 kr skickas mot postförskott. Vi förbehåller oss rätten att även skicka beställningar under 500 kr som postförskott utan föregående avisering.

Företag

Företag och offentlig förvaltning faktureras normalt oavsett ordervärde, faktura förfaller till betalning efter 30 dagar.

Dröjsmålsränta

Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta (f n riksbankens referensränta + 8 %) samt lagstadgad påminnelseavgift  med f n 50 kr.

Kreditkontroll

Vi förbehåller oss rätten till kreditkontroll vid köp mot faktura.

Kymmendö Boks kontouppgifter
Plusgironummer: 60 05 07 - 8
Moms/orgnummer: SE 969655-454301

 

Ånger och returrätt

Privatkunder har full ångerrätt inom 14 dagar enligt distanshandelslagen från det du mottagit varan, förutsatt att varan är i nyskick. Vid retur, bifoga en kopia på din faktura/följesedel så att vi vet vad returen gäller. Om du endast vill returnera en vara av flera i en leverans, kontakta oss för vidare information. Fraktkostnader för returer betalas av kunden.


Returadressen är:
Kymmendö Bok

Box 83

130 54 Dalarö

 

Ej avhämtade paket

Vid ej avhämtade paket debiteras du 100 kr för våra kostnader.

 

Reklamation

Om din vara är felaktig eller defekt kontakta oss på rokorna.forlag@gmail.com

Dataskyddsförordningen (GDPR)

Så här hanterar vi dina personuppgifter.

De uppgifter vi har om dig är de uppgifter vi får när du handlar hos oss. När du lägger en order sparar vi namn, gatuadress, postadress, telefonnummer, e-postadress, leveransuppgifter samt personnummer, organisationsnummer (gäller endast företag och organisationer).

För att kunna skicka information till dig om din order sparar vi din e-postadress och ditt telefonnummer. Din adress behöver vi för att kunna leverera ditt paket på bästa sätt. De personuppgifter vi får i samband med köp sparas också för eventuell framtida support, reklamationer och garantier.

Så länge sparar vi personuppgifter

För vår bokförings skull behöver vi spara köphistorik och dina personuppgifter i två år. Vill du att vi ska ta bort dina personuppgifter tidigare än så är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss så ordnar vi det direkt.

Så skyddar vi dina personuppgifter

När du ger ifrån dig uppgifter om dig själv i samband med köp ska du alltid kunna vara trygg med att vi hanterar dina personuppgifter på ett säkert sätt. Det är ytterst sällsynt men om ett dataintrång skulle inträffa så kommer du som kund självklart bli informerad. 

Dina rättigheter

Du har alltid rätt att när som helst få ett utdrag på vilken information vi har om dig och få veta hur samt i vilket syfte personuppgifterna används. Du har också rätt att begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Kontakta oss i så fall på rokorna.forlag@gmail.com

Vill du läsa mer om GDPR gå in på www.datainspektionen.se

Tillagd i varukorgen